Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Algemene typering

Ze zijn een uitstekende metgezel en zijn erg toegewijd en loyaal. Dit ras blaft alleen als het noodzakelijk is. Ze zijn heel erg slim en hebben een baas met de nodige ervaring nodig. Nova Scotia Duck Tolling Retriever (ook bekend als de Toller) werd oorspronkelijk gefokt om ijskoud water te weerstaan en dit ras is daarom ook dol op zwemmen. Over het algemeen een speels en deze hond houdt er van om te mogen werken. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is erg vrolijk en kan goed met kinderen en andere huisdieren overweg. Ze hebben heel veel energie en dus behoefte aan voldoende beweging.

Kenmerken

Schofthoogte :
Reu: 45 - 54 cm
Teef: 42 - 51 cm

Activiteit:

Deze hond komt het beste tot zijn recht met een in ieder geval omheinde tuin, gezien zijn hoeveelheid energie.
Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Vacht

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft een waterafstotende dubbele vacht die bestand is tegen extreme temperaturen. De vacht is halflang en zacht met een zachte en dichte ondervacht en bevedering op de achterhand. De dubbele vacht moet goed worden geborsteld om een gezonde en gladde vacht te garanderen. Wassen alleen indien nodig aangezien dit de olie uit de huid en vacht verwijderd en daardoor de vacht minder waterbestendig blijft.

Voeding

Een Toller heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om te groeien en om zijn immuunsysteem in goede conditie te houden. Hierdoor blijft hij gezond en actief. De zes basisvoedingsstoffen die alle levende wezens nodig hebben , en Tollers dus ook, zijn schoon water, eiwitten, koolhydraten, mineralen, vetten en vitaminen. Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller)